Școala de vară în parohia Șerbănești
În perioada 18-23 iulie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, în Parohia Șerbănești din Protopopiatul Bacău, se desfășoară activitățile Școlii de Vară-2016.
În perioada 18-23 iulie 2016, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, în Parohia Șerbănești din Protopopiatul Bacău, se desfășoară activitățile Școlii de Vară-2016.
Preotul paroh Adrian Ghinea, alături de părinții împreună-slujitori, preot Vasile Busuioc și preot Ciprian-Mihai Gunea, coordonează activitățile acestui proiect, pregătit acum să primească toți copiii fără prea multe posibilități materiale din zonă pentru a le oferi un program de activități recreative motivante în care vor fi implicați, profesori, educatori, psihologi și voluntari.
În intervalul orar 12.00-13.00 se servește masa de prânz, unde copiii vor fi transportați și unde se vor putea recrea în aer liber. Costurile acestei acțiuni sunt suportate de către parohie și prin bunăvoința unor oameni cu suflet mare.
În prima zi a deschiderii, micii participanți, în biserica Pogorârii Sfântului Duh, s-au bucurat și au eliberat porumbei- simbol al prezenței Duhului Sfănt.
Programul se adresează zilnic unui număr de 73 de persoane, dintre care 15 profesori şi voluntari şi 58 de copii, împărţiţi în trei grupe de vârstă. Fiecare grupă poarte numele ,,Sf. Ilie”, ,,Buburuzele” și ,,Îngerașii”.
În prima parte a zilei, preoții parohiei susțin activități de cateheza, precum și jocuri interactive, iar în a doua parte a zilei au loc activități recreative, activități de creație, jocuri psihologice și abilități practice. De asemenea, copiii vor învăța poezii, cântece și rugăciuni, vor vizita obiective culturale și de referință, precum Muzeul de Științe ale Naturii ,, Ion Borcea“ și Observatorul Astronomic „Victor Anestin” . Spre finalul săptămânii copiii vor merge în excursie la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului-Valea Budului precum și laMănăstirea Tisa-Silvestri. Finalul va acoperi o vizita la o stupină.
În după-amiaza zilei de marți, tinerii participanți au avut bucuria de a primi în mijlocul lor o doamnă din Japonia care i-a învățat pe aceștia tehnica origami– arta plierii hârtiei. Cu acest prilej toți copiii au confecționat Cocorul Japonez (jap. țu-ru)- simbol al longevității și al sănătății mentale și spirituale.