Școală de vară în Parohia „Sfinții Împărați” Bacău

În perioada 8-12 august, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bacău a avut loc Școala de vară parohială. Proiectul a adunat peste 70 de tineri participanți și 20 de voluntari.

 Activitățile realizate au fost diverse și au ajutat la dezvoltarea socio-educațională a tinerilor. Participanții au beneficiat de cursuri de șah, lecții de chitară, atelier de orientare în natură, o activitate pentru descoperirea Sistemului Solar și un atelier de igienă orală.

Pe lângă toate acestea, voluntarii ASCOR Bacău au organizat o competiții sportive, un atelier anti-bullying și 3 ateliere din proiectul “Caravana ASCOR”. Cu ajutorul sesiunilor de lucru, voluntarii i-au ajutat pe participanți să răspundă la întrebarea “Este tinerețea timpul marilor alegeri?”. Discuțiile pe seama acestei întrebări au fost diverse, copiii înțelegând importanța alegerilor făcute la tinerețe și consecințele pe care acestea le vor avea asupra vieții lor. 
De asemenea, copiii au primit vizita reprezentaților Poliției Române și IGSU, care au desfășurat diferite activități, prezentându-le participanților situațiile periculoase cu care se pot întâlni și modul de rezolvare a acestora.
Săptămâna s-a încheiat cu participarea la Sfânta Liturghie, împărtășirea cu Trupul și Sângele lui Hristos și realizarea festivității de premiere în cadrul căreia tinerii au susținut și un moment artistic.

You may also like...