Școala de vară în Parohiile Podiș și Luncani, o experință de neuitat

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 3 – 7 iulie 2023, s-a desfășurat Şcoala de vară ,,Zâmbet de copil” pentru 80 de copii din  parohiile Podiș și Luncani, cu sprijinul și implicarea Școlii Gimnaziale Luncani, a Primăriei Mărgineni, reprezentată de domnul primar David Benone Gheorghiță, a Asociației Yana, dar și a domnului pictor „Bădița” Ion Măric.

Prima săptămână a lunii iulie a fost una așteptată cu nerăbdare de copiii și tinerii din Parohiile Ortodoxe Luncani și Podiș. Pe parcursul a cinci zile, aproape 80 de copii și tineri s-au bucurat în acest an, într-un cadru deosebit, de un program educativ bogat și atractiv. Din data de 3 până pe 7 iulie, curtea bisericii a devenit neîncăpătoare pentru participanții la ateliere de pictură, jocuri, activități artistice, recreative, sportive și nu numai.

Activitățile din cadrul Şcolii de vară au fost precedate de fiecare dată de un moment de rugăciune, în care s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate peste copiii, tinerii și familiile lor, dar și asupra dascălilor din cadrul Școlii Gimnaziale Luncani. Cei din urmă, deși se aflau în vacanță, s-au alăturat în mod voluntar și în acest an preoților slujitori, pregătind și susținând activități interesante, care i-au pus în valoare și pe cei mici și pe cei mari.

Pe lângă activitățile realizate în aceste zile, participanții au fost marți, 4 iulie, în excursie la Durău, și joi, 6 iulie, la stână, unde s-au bucurat de natură, liniște și aer curat. În celelalte zile au desenat, au construit, au confecționat diverse articole, au pictat, au gătit, au aflat despre reguli de igienă, de prim-ajutor, reguli de circulație, au desfășurat activități de autocunoaștere, au cântat și dansat, bucurându-se de abordarea creativă a activităților, dar și de varietatea materialelor didactice puse la dispoziție de biserică, oferite cu generozitate chiar de dascăli.

Zilnic, prin grija slujitorilor bisericii – preotul Frunză Adrian (paroh Parohia Luncani) și preotul Cosmin Duduman (paroh Parohia Podiş), respectiv a mai multor sponsori, copiii s-au bucurat de tot ce li s-a oferit și de o gustare, mâncare, dulciuri, înghețată, apă și sucuri, asigurându-se astfel confortul necesar participării la acest program.

Mulțumim Bunului Dumnezeu și tuturor celor ce s-au implicat în realizarea acestui frumos proiect!

You may also like...