Școala de vară în pridvorul bisericii, la Parohia Fundu Tutovei

În perioada 3-30 august, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, în Parohia Fundu Tutovei din Protopopiatul Bacău, comuna Plopana, județul Bacău, a avut loc Școala de Vară 2014.

În perioada 3-30 august, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, în Parohia Fundu Tutovei din Protopopiatul Bacău, comuna Plopana, județul Bacău, a avut loc Școala de Vară 2014. Ediția de anul acesta a debutat sub genericul Cultură și Cateheză în pridvorul bisericii. Cei mai tineri enoriași ai parohiei au participat la mai multe ateliere educative, între care amintim muzică și pictură, povestioare și cateheze despre Sfânta Euharistie și despre Sfinții Brâncoveni,  jocuri în aer liber, precum și proiecție de film religios și animat.

Aceștia au mai luat parte și la slujba Prohodului Maicii Domnului din seara de 14 august, la finalul căreia s-au spovedit cu toții, iar a doua zi, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, au primit Sfânta Împărtășanie.

Tot în această perioadă, cu implicarea directă a preotului paroh Daniel-Ionel Marari, a avut loc o colectă de carte de beletristică pentru biblioteca parohiei. Cu ajutorul și dragostea unor fii ai satului din municipiul Bacău au fost strânse peste 300 de volume, care au fost introduse în registrul de bibliotecă al parohiei la secțiunea laică.

De aceste cărți se vor putea bucura toți enoriașii dornici de cunoaștere prin frumoasa lume a cărților, dar mai ales copiii. De asemenea, prin intermediul parohiei a fost inițiată și o colectă de îmbrăcăminte pentru copiii din familii nevoiașe, având în vedere că în curând va începe și anul școlar”, a declarat preotul paroh.

În data de 31 august, la finalul acestor frumoase activități cultural-catehetice și filantropice, a avut loc premierea primei grupe de copii, urmând ca cea de-a doua grupă să fie premiată pe 7 septembrie.

Partener de mare nădejde pentru parohie la această ediție a fost Centrul Catehetic ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

You may also like...