Școala de vară în pridvorul Bisericii la parohia Racova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 17 – 20 iulie 2023, în parohia „Sfantul Ioan Botezătorul” din Racova, copiii s-au bucurat de activitățile organizate de preotul paroh Pascariu Florin Sebastian și voluntarii implicați în proiectul ce s-a intitulat „Școala de vară în pridvorul Bisericii”.

În prima zi, un număr de 60 de copii împreună cu părintele paroh au făcut rugăciunea de dimineață și au participat la cateheza numită „Sfinții Ioachim și Ana, bunicii după trup ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos”. Copiii au fost implicați la cateheză prin întrebări și răspunsuri subliniind importanța vârstnicilor în viața celor tineri. Au urmat activități și jocuri interactive sub coordonarea doamnei învățătoare Meșniță Cezarica, la final fiind răsplătiți cu dulciuri și premii.

Marți, 18 iulie, la ora 7 elevii au plecat într-o excursie spre municipiul Roman și orașul Iași. Prima oprire a fost la Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, participând la Sfânta Liturghie, după care și-au continuat călătoria spre Iași. Copiii s-au închinat la moaștele Sf. Cuv. Parascheva apoi au mers la Grădina Botanica, bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău, Palatul Culturii și Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”.

Miercuri, 19 iulie, copiii entuziaști și echipați de drumeție au pornit de la Biserica din Racova spre Mănăstirea Runc pe traseul pe care l-au intitulat „Viața secretă a pădurii”. La mănăstire, părintele stareț Macarie Costea le-a povestit istoricul locului și le-a arătat cât de importantă este mărturisirea credinței în Sfânta Treime. Seara, la ora 17 cu toții au venit la Biserica parohiei participând la Paraclisul Maicii Domnului.

Joi, 20 iulie, de ziua Sfântului Prooroc Ilie, copiii s-au rugat la Sfânta Liturghie şi s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Isus Hristos. La final au fost răsplătiți cu diplome iar la masa de prânz s-a servit pizza, dulciuri și sucuri răcoritoare. Toată activitatea s-a încheiat în seara zilei de joi când copiii au mers la Casa de Cultură din Buhuși unde au vizionat un film de animație specific vârstei lor.

La finalul proiectului, părintele paroh Pascariu Florin Sebastian a mulţumit copiilor, doamnei învățătoare Meșniță Cezarica, doamnei învățătoare Focșa Ana, doamnei bibliotecar Vaman Georgeta, doamnei Malinici Crina cât și celorlalți voluntari implicați în buna desfășurare a activităților, iar nu în ultimul rând Primăriei Racova reprezentată de primar Apetrei Cătălin și de de domnul veceprimar Nechifor Mihai.

You may also like...