Școala de vară ,,Învață, cunoaște, bucură-te copile!” în Parohia Traian – Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin coordonarea părintelui Protoiereu Ciuche Eugen-Ciprian, în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” Traian din Protopopiatul Bacău s-a desfășurat proiectul Școala de vară ,,Învață, cunoaște, bucură-te copile!”. Activitatea a fost structurată pe durata a patru zile, 17– 20 iulie 2023, în intervalul orar 08.00 – 12.00, iar joi, după apusul soarelui, s-a proiectat un film în aer liber urmat de aprinderea unui foc de tabără. Întâlnirile zilnice cu cei 40 copii s-au dorit a fi momente în care să fie împletite rugăciunea cu cateheza, jocul cu bucuria și cunoașterea împărtășită de invitații parohiei.

În fiecare zi activitățile au debutat cu rugăciune și ,,Povestea zilei”, scurte cateheze prezentate de părintele paroh Trofor Gavril, urmate de jocuri sportive, de autocunoaștere și distractive, implementate de inimoasele voluntare Dumitru Roxana și Nechita Gabriela-Elena.

În primele trei zile ne-am bucurat de prezența invitaților, voluntari de la Crucea Roșie – Bacău, care au prezentat copiilor tehnici de resuscitare în caz de pierdere a conștienţei și în caz de înec, apoi, în mijlocul copiilor a fost o echipă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Bacău care i-au bucurat cu un exercițiu de dresaj canin și au ridicat adrenalina la maximum cu tiroliana instalată.

Un atelier special a fost pregătit de doamna Popovici Brândușa de la Muzeul de Istorie „Iulian Antonescu” – Bacău, în cadrul căruia s-a prezentat reprezentarea Maicii Domnului în iconografie de-a lungul timpului, după  care, participanții au executat ei înșiși o icoană a Fecioarei Maria sub îndrumarea doamnei Brânduşa și a echipei care a însoțit-o.

Ziua de joi, 20 iulie, a debutat cu Sfânta Liturghie în cadrul căreia majoritatea copiilor s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos, au susținut un mini concert de pricesne iar unul dintre ei a dat citire vieții Sf. Prooroc Ilie. Spre seară cu toţii s-au reîntâlnit pentru a viziona un film în aer liber și pentru a se bucura împreună, părinți şi copii, de un foc de tabără.

„Mulțumim părinților, voluntarilor, sponsorilor, dar mai ales copiilor pentru zilele minunate petrecute împreună” a concluzionat părintele Trofor Gavril, parohul Parohiei „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” Traian şi organizatorul acestui proiect.

You may also like...