Școală de Vară la Parohia Andrei Criteanul din Bacău

În săptămâna 19.06-25.06.2023 la parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din Bacău s-a derulat Școala de vară intitulată „În ograda bunicilor”. Activitățile s-au desfășurat zilnic în intervalul orar 8.00- 16.00 atât în incinta bisericii cât și în spațiul interior al Centrului Rezidențial „Brațele Părintești” cu care s-a încheiat un parteneriat pe perioada derulării activităților.

Un număr de 20 de copii de la Școala Gimnazială „Mihai Drăgan”, cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani a participat la activități care au avut ca obiectiv principal cultivarea respectului pentru valori precum credință, respectul și iubirea față de semeni precum și cultivarea spiritului de echipă și socializarea non-virtuală. Fiecare zi a săptămânii a debutat cu programul de înviorare-gimnastică în aer liber, pe fond muzical, sub îndrumarea cadrului didactic după care au urmat activitățile specifice fiecărei zile: luni s-a derulat activitatea „Pictură pe sticlă – Copilăria în culori”, marți copiii au realizat diverse țesături din hârtie și materiale textile, miercuri au confecționat origini iar joi au intrat în lumea poveștilor confecționând diverse măști pentru a întruchipa personaje din poveștile lor preferate.

Ziua de vineri a fost cu totul specială întrucât micii curajoși, echipați de muncă, au întrat în bucătărie. Împărțiți pe echipe, sub supravegherea cadrelor didactice și a bucătăreselor, au pregătit brioșe după o rețetă stabilită inițial. Activitatea a avut un impact deosebit și a solicitat copiii sa lucreze organizat, în echipe și să se bucure la final de rezultatul muncii lor. În fiecare zi a săptămânii, copiii au servit o masă caldă iar apoi s-au întors la activitățile de după-amiază, activități care au urmărit petrecerea timpului în aer liber, jocurile copilăriei de altădată, dans, lectura în aer liber dar și socializarea cu bunicii care au fost gazde primitoare și au avut bucuria de a petrece câteva zile înconjurați de copiii care le-au amintit fie de anii tinereții lor fie de copiii plecați departe sau de nepoții pe care nu i-au văzut de mult.

Finalul taberei de vară a fost unul festiv. Copiii au primit din partea parohiei diplome, baloane colorate și dulciuri. Alese mulțumiri merg spre cadrele didactice: prof. Ichim-Radu Mihaela Nicoleta și prof. Buzariu Iustina de la Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” care au fost alături de preotul paroh Ichim-Radu Gabriel în derularea taberei de vară.

You may also like...