Școală de vară la Parohia Ortodoxă ”Lazaret” din Bacău

Peste o sută de copii din Municipiul Bacău participă zilele acestea la o Școală de Vară organizată la Parohia ”Lazaret”.

20140722_144938

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Fundaţia “Episcop Melchisedec”– filiala Bacău şi Parohia Ortodoxă ”Lazaret” au pus bazele unui program educaţional-social de tip “Şcoala de vară” pentru copii.

”Totul a început când o simplă idee a fost împărtăşită de mai mulţi oameni cu suflet mare, respectiv angajaţi ai Fundaţiei “Episcop Melchisedec” – filiala Bacău şi ai Parohiei Ortodoxe ”Lazaret”, profesori şi elevi voluntari ai colegiilor băcăuane “Ferdinand I”, “Gheorghe Vrânceanu”, “George Apostu” şi ai Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău. Parohia ”Lazaret” a pus la dispoziţie spaţiile necesare desfăşurării activităţilor, săli de clasă şi corturi pentru timp ploios sau umbră. Aşa a luat contur Şcoala de vară ”Lazaret” (sau “tabăra”, cum le place copiilor să-i spună), care iniţial şi-a propus să adune 30 de copii, însă după prima săptămână a numarat peste 130”, a declarat preotul Eugen Ciuche, consilier social-filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Activitatea Şcolii de vară a început în data de 14 iulie şi se va finaliza la 14 august cu o festivitate de premiere a eforturilor tuturor şi cu prezentarea rezultatelor acestei activități. Timp de peste patru săptămâni, zilnic, copiii împărţiţi în 4 grupe de vârstă (5, 6-7, 8-9 şi 10-14 ani) parcurg activităţile a patru ateliere: sportiv, artistic, de dezvoltare personală şi intelectiv.

”Programul zilnic începe la ora 9.30, cu rugăciunea de începere a activităţii şi exerciţiile de înviorare, continuă cu joacă, muncă şi voie bună, este recompensată cu o binemeritată pauză de masă şi se încheie cu aşteptarea părinţilor la ora 15.30. Rezumând în câteva cuvinte: educaţie non-formală pe placul tuturor! Copiii s-au bucurat şi de activităţi bonus cum au fost vânătoarea de comori şi tirul cu arcul. Şi surprizele nu s-au terminat! Mai avem în faţă trei săptămâni! Dorim să mulţumim însă de pe acum tuturor celor care au crezut şi au susţinut această poveste devenită realitate!”, a mai adăugat preotul Eugen Ciuche.

You may also like...