Școală de Vară la parohia PODIȘ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 03 – 07 iulie 2017, Fundația ”Episcop Melchisedec”- Filiala Bacău în parteneriat cu Parohia Ortodoxă ”Sf. Nicolae” Podiș, Asociația ”Ovidenia Bacău 2005” și Primăria Mărgineni a implement proiectul socio-educațional intitulat ”Școala de vară din parohia noastră – Bucuria copiilor pentru întâlnirea cu Hristos!”. 

Programul zilnic s-a desfășurat între orele 10.00-14.00, cu o pauză de masă de 30 minute şi s-a adresat unui număr de 45 de persoane, 5 voluntari (din cadrul Fundației, părintele paroh, profesori de religie) şi 40 de copii, împărţiţi în două grupe de vârstă.
Masa de prânz, constând în fel principal şi desert, a fost preparată și livrată zilnic de către Asociația ”Ovidenia Bacău 2005” iar Primăria Mărgineni a pus la dispoziție un autobuz școlar pentru ca toți copiii să poată ajunge în siguranță la cursurile școlii de vară. 
Activităţile şi atelierele la care au participat beneficiarii, având în vedere caracterul predominant creştin-ortodox al acestei şcoli de vară, au fost: Cateheze – Dumnezeu în viața noastră, Prietenia, cale spre mântuire, Să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, Pictură de icoane, Activităţi în aer liber, Atelierul ”Mii de zâmbete”, Povești cu tâlc, Bunele maniere creştine, Activități hand-made, etc. 
Atât programa zilnică cât și jocurile și conținuturile activităților au fost adaptate pentru a transmite copiilor un profund caracter duhovnicesc al programului și pentru a aduce cât mai multă bucurie în sufletele lor. 
”Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea acordată pentru derularea acestui program socio-educațional în parohia noastră, deoarece prin activitățile desfășurate s-a înlesnit celor 40 de participanți apropierea de Biserică și de preotul din comunitate, legarea de noi prietenii, totul într-o atmosferă duhovnicească, de bucurie și veselie” – a subliniat părintele Iulian Popa, paroh al Parohiei Ortodoxe ”Sf. Nicolae” Podiș.

You may also like...