Școala de vară la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău

Vreme de o săptămână copiii din Parohia „Sf. Gheorghe” din orașul Bacău au luat parte la cursurile „Școlii de Vară – Școala din Tinda Raiului”. Micuții enoriași au fost implicați în tot felul de activități cultural-catehetice și educative.

2_1
3_0
4_2
5_1
6_1
7_1
8_2
10_0
11_1
12_2
13_1
16
17_0

În primele două zile cei 64 de copii și tineri adunați în tinda bisericii băcăuane au participat la activitățile propuse de colaboratorii implicați, după cum urmează: „Natura- darul lui Dumnezeu”- prof. Chirica Mihaela- C.N. Pedagogic ,,Ștefan cel Mare” Bacău, „Sipetul cu gânduri (stră)mutate”- prof. dr. Gavriliu Laura- Irina- C.N. ,,Gh. Vrănceanu” Bacău, „Trăistuța cu vorbe fermecate”- prof. Andrei Ionela – C. E. ,,I. Ghica” Bacău, ,,Minunile Mântuitorului -modele de iubire lucrătoare prin fapte”- prof. Nechita Adrian- C.N. Pedagogic ,,Ștefan cel Mare” Bacău, Educație pentru sănătate – despre igienă, în colaborare cu un reprezentant al Direcției de sănătate publică Bacău, „Bucuria Centenarului în cântecele neamului ”- prof. Nechita Adrian- C.N. Pedagogic ,,Ștefan cel Mare” Bacău și Istoria Șahului – dl. Negruț Jan.

Cea de a treia zi a debutat cu întâlnirea cu părintele Daniel Ionel Marari, inspector eparhial pentru catehizare, apoi au discutat „Despre Centenarul Marii Unirii” cu dna prof. dr. Adochiţei Liliana’’- C.N. Pedagogic ,,Ștefan cel Mare” Bacău și au aflat la ce face referire dictonul „Minte sănătoasă într-un corp sănătos”, alături de lect. univ. dr. prof. Cristuţă Alina Mihaela– Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău.
Ziua s-a încheiat cu vizionarea filmului Minunea și a altor filme utile pentru formarea sufletească a copiilor, alături de doamna preoteasă Mihaela Chirica, profesor la Colegiul pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău, și de doamna Mioara Ignat, inspector eparhial în cadrul sectorului Cultural.

Următoarea zi a fost una de pelerinaj. Astfel, cu sprijinul Agenției „Meteora Tour” toți cei implicați în eveniment au vizitat Catedrala arhiepiscopală din Roman, Brutăria „Betleem”, Atelierul de lumânări „Sf. Fotini” și Atelierul de veșminte bisericești.

Sâmbătă, copilașii s-au bucurat de plăcintele poale-n brâu făcute de doamna Verginia Savin și s-au pregătit pentru Taina Spovedaniei.

Duminică, 26 august a.c. toți participanții la Școala de vară au luat parte la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit cu Sfintele Taine. La finalul slujbei, în prezența părinților și a bunicilor, ei au primit diplome și premii simbolice de la părintele paroh Gheorghe Chirica, de la părintele Ciprian-Ioan Ignat și de la părintele Constantin Gherasim, slujitori ai acestei parohii.

You may also like...