Școala de Vară „Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos” în Parohia Racova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 12-16 iulie 2021, la Parohia Racova s-a desfășurat a IV-a ediție a proiectului , „Școală de vară – Prilej de bucurie și întâlnire cu Hristos”.

La activiţățile desfășurate anul acesta au participat 40 de copii, începând de la gradiniță si până la clasa a VIII-a, fiind coordonați de părintele paroh Ciobanu Ionuț Constantin și părintele Pascariu Florin Sebastian, colaboratori fiind doamna învățător Ana Focșa, doamna Irina Buhuceanu, doamna bibliotecar Georgeta Vaman și voluntari din rândul părinţilor.

Programul Școlii de vară a început cu un Tedeum de binecuvântare, după care au urmat diferite ateliere: catehetice, culturale, recreative și altele. În cadrul atelierelor desfășurate copiii au învățat să lucreze în echipă, să se ajute reciproc și au realizat că trebuie să respecte mediul înconjurător.

În a doua zi a Școlii de vară a fost oficiată Sfânta Liturghie în cadrul căreia toți copiii au primit Sfânta Euharistie, după ce în prealabil s-au spovedit, iar la finalul zilei, într-o cateheză li s-a vorbit participanţilor despre simbolismul Sfintei Liturghii și al veșmintelor preoțești.

Școala de vară s-a încheiat cu o excursie la Mănăstirea Bistrița, la Mănăstirea Pângărați, la Barajul Bicaz, la Portul Bicaz, unde s-a făcut o plimbare cu vaporașul și la final la Lacul Roșu unde s-au relaxat cu toții, bucurându-se şi mulţumind pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu.

(Pr. C.I.C.)

You may also like...