Școala de Vară „Tinerețea, timpul marilor alegeri” derulată în Parohiile Bijghir și Fântânele din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, tinerii din Parohia Bijghir coordonați de către părintele Andrei Păduraru și tinerii din Parohia Fântânele, coordonați de către părintele Neacșu Bogdan au avut parte de o săptămână plină de momente frumoase și de neuitat, luând parte la activitățile Școlii de Vară.

Prima ediție a acestei activități a însemnat pentru tinerii celor două parohii vizite la muzeele din Bacău, pelerinaje la mănăstirile din apropiere, dar și participarea la diferite ateliere tematice precum cel de pictură, pus în aplicare de către domnul Bandi Cristian, profesor la Palatul Copiilor Bacău și derulat la Biserica „Sfinții Voievozi” din Fântânele.

O altă activitate a tinerilor a însemnat participarea la catehezele tematice inițiate cu prilejul de a-L face cunoscut pe Dumnezeu copiilor ca un apropiat al lor. Astfel, voluntarii ASCOR Bacău, Hazaparu Bogdan Nicolae și Bosnea Alexandru Mihai au susținut într-un mod interactiv o cateheză cu privire la Sfânta Scriptură – despre patimi și virtuți. Expunerea a fost îmbunătățită de jocurile de cunoaștere între participanți, precum și de cele de energizare. De asemenea s-a urmărit ca pe parcursul Școlii de vară, tinerii să își îmbunătățească relațiile cu cei din jur, în spiritul virtuților creștine. 

În urma acestor zile petrecute în tinda bisericii, copiii au fost răsplătiți de către cei doi preoți cu diplome de participare, dar și cu bine meritata pizza și mult așteptatele dulciuri. Ideea cu care au rămas cei prezenți a fost una sub semnul unei întrebări retorice: „Este tinerețea timpul marilor alegeri?”, urmând ca fiecare, prin cercetarea lăuntrică, să descopere dacă alegerile lor sunt sau nu în relație strânsă cu Hristos și Biserica Sa. 

Pe această cale, slujitorii celor două Altare aduc mulțumiri atât copiilor care au fost receptivi la invitația de a petrece timp de calitate împreună, în sânul bisericii, precum și tuturor voluntarilor și oamenilor de bine care au făcut posibilă această activitate prin implicarea și dragostea lor. 

You may also like...