,,Scrisori către Dumnezeu” din Parohia Bibireşti

Vineri, 18 decembrie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, când întreaga umanitate se pregătește să primească din braţele Bethleemului pe Însuși Fiul lui Dumnezeu, pe Pruncul Iisus, la Parohia Bibireşti, mai exact la centrul social – filantropic ,,Samarineanul milostiv”, a venit Moșul cel Bun cu daruri la copiii cuminţi, constând în jucării, hăinuțe, încălțăminte, dulciuri și alimente.

În cadrul proiectului eparhial ,,Vrei sa fi bun, de Crăciun?” copilașii au așternut pe foaie o mică ,,Scrisoare către Dumnezeu” în care și-au exprimat dorința de a primi un cadou, o jucărie, poate ceva dulce sau o hăinuța, unii chiar dorindu-și ca de Crăciun să aibă ce pune pe masă.

Aceste scrisori au fost citite cu atenție și apoi, sub coordonarea domnului Radu Răzvan-Dimitrie, asistent-social în cadrul Protopopiatului Bacău, au fost împărțite cadrelor didactice de la catedra de religie din cadrul unor instituții școlare din municipiul Bacău cu scopul de a fi distribuite elevilor participanți la proiect.

În cazul Parohiei Bibireşti, aceste scrisori au ajuns la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău, Colegiu condus de doamna Director Prof. Dr. Adriana Măcinca şi doamna Director adj. Prof. Dr. Teona Codreanu. Sub directa coordonare a doamnelor profesoare de religie Prof. Abageru Elena, Prof. Verga Maria și Prof. Cojan Loredana, a elevilor Stanca Dragoș, reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație a Colegiului, a elevei Iaria Bisoc și nu în ultimul rând cu participarea tuturor elevilor și părinților, a putut fi realizat și dus la bun sfârșit acest minunat proiect de suflet.

Toate darurile, nu puține la număr, au fost preluate de la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bacău, apoi împărțite la Parohia Bibireşti. Părintele paroh Daniel Pruteanu a mulțumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru inițiativă și binecuvântare, părintelui Protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, profesorilor, părinților şi elevilor Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Bacău, concluzionând: „Mulțumim încă o dată tuturor celor care s-au implicat în acest superb proiect, care au făcut ca și pe chipul unor copii sa curgă lacrimi de bucurie, de nădejde și de dragoste!” (Angela Pruteanu)

You may also like...