Seară cultural – duhovnicească a profesorilor de religie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, joi, 7 decembrie 2017, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din municipiul Bacău a găzduit o nouă seară cultural-duhovnicească, cu titlul consacrat „Crăciunul în temnițele comuniste”, organizată de către Asociaţia Profesorilor de Religie „Sfânta Paraschiva” Bacău.

dsc07177_1
dsc07180
dsc07187

Deschiderea activităţii a venit din partea elevilor Şcolii „Ion Creangă”, care au recitat şi cântat versuri din literatura carcerală, au avut prezentări PowerPoint ce au ilustrat modul în care ei au fost impresionați de jertfa sfinţilor mărturisitori ai închisorilor comuniste.

Invitatul serii a fost Preacuviosul Părinte Arhimandrit Amfilohie Brânză, duhovnicul Mănăstirii Diaconeşti. Prelegerea sa a creionat dimensiunile misionare ale pregătirii creștinilor pentru marea sărbătoare a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, dar a evocat și una dintre temele Anului omagial 2017 în Patriarhia  Română, respectiv comemorarea sfinţilor martiri, apărători ai Ortodoxiei în temniţele regimului terorii. Părintele a pus accentul pe modelul oferit de tinerii elevi şi studenţi încarceraţi în anii grei ai comunismului, pentru vina de a fi creștini mărturisitori devotați ai Domnului Hristos, dar şi pentru urmarea în plan sufletesc a asumarii suferinţei şi înnobilării vieţii lor prin jerfa de care au dat dovadă.

Aflat la eveniment, părintele  prof. dr. Adrian Alexandrescu, inspector școlar, a mulţumit invitatului şi organizatorilor pentru cele împărtăşite, pentru provocările lansate conştiinţelor participanţilor și pentru activitatea deosebită desfășurată.

(Teodora Plăeşu)

You may also like...