Seară de rugăciune şi priveghere la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău

Duminică 29 ianuarie a.c., cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, parohia din Bacău care îi are ocrotitori pe cei trei mari corifei şi luceferi ai Bisericii noastre Ortodoxe – Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigorie Teologul şi Sf. Ioan Gură de Aur – a continuat şirul de manifestări religioase şi culturale ce se desfăşoară în aceste zile cu prilejul hramului, care vor culmina cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie din ziua de luni, 30 ianuarie.

IMG-20170129-WA0009
IMG-20170129-WA0010
IMG-20170129-WA0012

La invitaţia Părintelui paroh Aurel Cârlan, un sobor de preoţi în frunte cu PC Părinte Costică Busuioc, Protoiereu al Protopopiatului Bacău, au săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia, rugându-se împreună cu dreptmăritorii creştini prezenţi la acest eveniment duhovnicesc şi cultural.

La sfârşitul slujbei, PC Părinte Protoiereu Costică Busuioc a rostit un frumos cuvânt de învăţătură legat de Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti, având titlul sugestiv „Icoana, reprezentarea cerului pe pământ”. Ca un fir roşu al celor prezentate cu elocvenţă de către părintele protoiereu sunt următoarele idei: „Fiecare icoană este parte din cer pentru fiecare dintre noi, este chipul celor cereşti pentru noi pământenii, care suntem doar într-o călătorie spre cer. Patria noastră nu este aici pe pământ, destinaţia nostră este cerul”.

You may also like...