Seară de vis sub cântul minunat al Corului Național ”Madrigal”

Sala Teatrului de Vară ”Radu Beligan” din municipiul Bacău s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei dornici să se bucure de Concertul Tradițional de Crăciun al Corului Național de cameră ”Madrigal”

_mg_0192
1_6
2_7
3_5

Evenimentul, organizat de către Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, a fost darul oferit de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim tuturor băcăuanilor, cu prilejul apropiatelor sărbători de iarnă. Succesul de care se bucură această corală și receptivitatea băcăuanilor iubitori de frumos au făcut ca sala teatrului de vară să fie neîncăpătoare pentru numărul foarte mare de băcăuani prezenți. Sub bagheta doamnei Anna Ungureanu, director artistic şi dirijor principal al Programului Național Cantus Mundi, evenimentul a avut loc în  ”Duminica dinaintea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos” – numită şi Duminica Sfinţilor Strămoşi.

„Seara de colind a fost deosebită prin virtuositatea acestor profesionişti dăruiţi de Dumnezeu cu talent, pe care au ştiut să-l valorifice şi să-l ofere auditoriului. Ceea ce defineşte Corul Madrigal este prestanţa, dar şi importanţa pe care o dau promovării valorilor autentice spirirtuale şi tradiţionale ale neamului românesc. Am ascultat colinde tradiţionale româneşti, dar şi cântece de Crăciun din repertoriul altor popoare, arătându-ne frumuseţea cântării şi a participării la comuniune” a afirmat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Acest eveniment este, alături de Programul ”Lăsați copiii să vină la Mine!” și de alte activități ale Eparhiei, unul dintre proiectele culturale cele mai importante ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Sărbătoarea prezenței Corului ”Madrigal” în municipiul Bacău a debutat cu prezența la slujba arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim la biserica ”Sf. Dumitru” din municipiul Bacău, în dimineața aceleiași zile, iar după-amiaza la orele 17.00, a culminat cu acest festin la care au luat parte peste 1600 de persoane.

You may also like...