Seară duhovnicească, la Parohia Holt, în cadrul proiectului eparhial ,,Hristos, lauda bătrȃneților mele”

În seara zilei de 20 noiembrie 2021, la Parohia ,,Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Holt, a avut loc cea de-a treia activitate duhovnicească din cadrul proiectului eparhial ,,Hristos, lauda bătrȃneților mele”. Acțiunea s-a desfăşurat cu  binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului şi a debutat prin participarea beneficiarilor la slujba Vecerniei, pentru praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică, sau al Vovideniei .  

A urmat susținerea catehezei tematice ,,Poruncile Postului, în lumina Sfintei Scripturi şi a Sfinților Părinți”, cateheză special aleasă cu prilejul intrării tuturor creştinilor în Postul Naşterii Mȃntuitorului Hristos. Prima parte a catehezei a fost susținută de părintele paroh, Adam Iulian, iar partea secundă de către părintele co-slujitor, Dăscălescu Valentin.

Sesiunea de întrebări şi răspunsuri a oferit tuturor celor prezenți prilejul de a înțelege mai bine şi de a consolida informații cunoscute prin dialog şi prin introspecție. Preoții au explicat, cu argumente scripturistice şi patristice, cum postul de alimente trebuie secondat de o ținută morală demnă, de faptele cele bune, de milă, de iertare, dar, mai presus de orice, ferit de păcatul mȃndriei.

,,A fost o activitate interesantă pentru noi, ne-am bucurat că am aflat cuvintele sfințitoare ale Mȃntuitorului, ale Sfinților Apostoli şi ale Sfinților Părinți, despre puterea postului şi a faptelor bune. Dorim a mai participa la astfel de cateheze cu teme duhovniceşti şi întȃlniri organizate de părinții noştri”, a declarat o enoriaşă a parohiei, la finalul activității duhovniceşti.

Toți cei prezenți au primit în scris planul catehezei, schița şi citatele orientative, pentru a putea medita şi acasă la ideile abordate, iar la final s-au citit rugăciuni de dezlegare şi de binecuvȃntare.

You may also like...