Sedință administrativă în Protopopiatul Bacău

În Protopopiatul Bacău a avut loc joi, 05 octombrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, și sub coordonarea părintelui protopop Costică Busuioc, în sala de conferinţe de la sediul Protopopiatului Bacău, începând cu orele 1000, ședința administrativă lunară a preoţilor din jurisdicția protopopiatului.

dsc_0457
dsc_0465
dsc_0467
dsc_0474
dsc_0480
dsc_0494

Ședința a fost deschisă de părintele protopop Costică Busuioc care a urat bun venit delegaților Centrului Eparhial. Aceștia, la rândul lor, au transmis binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Printre altele, pe ordinea de zi, au fost puse în discuţie probleme curente şi comunicări administrative, fiind abordate diverse aspecte ce ţin de activitatea culturală, pastoral-misionară şi administrativă a parohiilor arondate Protoieriei Bacău.

Astfel PC părinte Adrian Ciobanu, consilier economic, a îndrumat pe preoții care compun Protopopiatul Bacău să finalizeze montarea sistemelor de securizare ale lăcașurilor de cult tocmai pentru a preîntâmpina eventuale evenimente nedorite, precum efracții, furt, incendiu, deteriorări obiecte inventar etc. Părintele consilier a mai transmis și alte recomandări privind eficiența și transparența administrativă a parohiilor.

PC părinte Silviu-Daniel Matei, inspector eparhial SSM, a explicat preoților importanța avizării lăcașurilor de cult de la ISU acolo unde este cazul, precum și dotarea tuturor lăcașurilor de cult cu extinctoare și alte elemente de stingere a incendiilor posibile. De asemenea, a reamintit pentru toți cei doritori de excursii duhovnicești despre folosirea serviciilor profesioniste oferite de Agenția de Turism și Pelerinaje Meteora Tour.

În încheiere, părintele protopop a transmis alte solicitări administrative și culturale, amintind despre Simpozionul ”Cultul Sf. Cuv. Parascheva in Arhiepiscopia Romanului și Bacăului” ce va fi derulat în luna octombrie a.c. și va cuprinde un Atelier de iconografie la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, un Concurs județean sub egida Lumina din călimară, precum și mai multe conferințe duhovnicești și de culturalizare.

(pr. Daniel Marari)

 

You may also like...