Ședință administrativă la Protopopiatul Bacău

În sala de conferințe a Protopopiatului Bacău a avut loc joi – 3 august 2017, ședința administrativă a preoților din Protoieria Bacău.

La sala de conferințe a Protopopiatului Bacău a avut loc joi – 3 august 2017, începând cu ora 10.00, ședința administrativă a preoților din această protoierie. Delegați din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au fost preotul Alexandru Zamfir – consilier administrativ, preotul Valentin Băltoi – consilier cultural, preotul Ilarion Mâță – inspector eparhial în cadrul sectorului Social-Filantropic, și preot Silviu Matei, inspector sănătate și securitate în muncă.

Ședința a fost deschisă de preotul protopop Costică Busuioc, care a menționat câteva dintre evenimentele ce se vor desfășura în această toamnă, făcând referire în mod special la manifestările prilejuite de începutul anului școlar și implicarea Bisericii în ajutoarea copiilor defavorizați. Apoi, preotul consilier Alexandru Zamfir a adresat mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim către toți părinții din această protoierie, după care a prezentat ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod și ale Centrului Eparhial, ce vizează buna activitate și slujire a preoților în parohie. Responsabilul sectorului cultural, preotul Valentin Băltoi a vorbit despre importanța implicării în proiectele culturale și catehetice eparhiale și parohiale, evidențiind parohiile care au organizat și anul acesta școli de vară, în parteneriat cu instituțiile de învățământ precum și pe cele care au implementat proiectul eparhial ,,Cinstirea icoanelor în Ortodoxie” din cadrul programului eparhial ,,Cateheze în parohii”,  derulat sub supravegherea și coordonarea Biroului de catehizare eparhial.

De asemenea, a fost adusă în atenție implicarea Eparhiei în organizarea întâlnirii tinerilor ortodocși (ITO 2017) care va avea loc în perioada 1 – 4 septembrie la Iași.

La rândul său, părintele inspector Ilarion Mâță a explicat câteva dintre proiectele social-filantropice pe care slujitorii sfintelor altare le pot derula, arătând mijloacele de obținere a surselor de finanțare și de implementare atât în mediul rural, cât și urban. Apoi, aspectele privitoare la organizarea activității despre sănătatea și securitatea în muncă în parohie au fost lămurite de preotul inspector Silviu Matei. Ședința a fost încheiată prin cuvântul de mulțumire al preotului protopop Costică Busuioc, adresat reprezentanților Centrului Eparhial de la Roman, dar și preoților care au slujit și slujesc pe Dumnezeu, prin cuvânt și faptă în parohiile încredințate lor spre păstorire. (Pr. Constantin Gherasim)

You may also like...