Sesiune de informare ISU pentru preoții Protoieriei Bacău

Miercuri, 12 octombrie 2022, la sediul Protoieriei Bacău s-au întrunit sub coordonarea părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche coordonatorii celor 12 Cercuri Pastorale ale instituției. Prilejul acestei întruniri a fost dorința reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău de a informa slujitorii sfintelor altare cu privire la măsurile de apărare împotriva incendiilor specifice sărbătorilor de iarnă.

După cuvântul de început al părintelui protoiereu în care a prezentat preoților scopul întrunirii, reprezentanții ISU au purces la prezentarea câtorva măsuri care să apere lăcașul de cult, precum și casele credincioșilor de potențialele pericole care pot apărea în preajma acestor momente. Setul de măsuri și indicații a cuprind informații precum: 

  • evitarea folosirii instalațiilor și aparaturilor electrice defecte sau cu improvizații;
  • verificarea sporită a instalațiilor pentru bradul de Crăciun;
  • neamplasarea bradului în apropierea materialelor combustibile, a sobelor sau a reșourilor;
  • nelăsarea lumânărilor în apropierea bradului;
  • supravegherea copiilor;
  • nefolosirea de petarde, artificii sau pocnitori.

Informațiile prezentate urmează să ajungă la fiecare credincios din Protoieria Bacău cuprinse în informații complete și așezate în fluturașe informaționale, prin intermediul coordonatorilor de Cerc Pastoral și a preoților pentru ca aceștia să cunoască toate normele de prevenție și evitare a unor întâmplări nefericite în perioade sărbătorilor de iarnă. 

You may also like...