Sesiune de informare organizată de Protopopiatul Bacău pentru coordonatorii de Centre de catehizare pentru Copii

Luni, 4 iulie 2022, sediul Protoieriei Bacău a găzduit o întâlnire de lucru pentru preoții coordonatori ai celor 23 de Centre Catehetice pentru Copii care își derulează activitatea pe lângă bisericile parohiale. Întâlnirea a fost prezidată de către părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, având ca invitat pe părintele Bogdan Antohi, slujitor la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău și membri ai Asociației Studențești ASCOR Bacău.

Scopul acestei zile a fost acela de a stabili calendarul Școlilor de Vară care se vor derula în cadrul acestor parohii, precum și de a oferi câteva idei de activități. Părintele protoiereu a descris preoților modul de implementare și derulare a atelierului anti-bullying care s-a dovedit în timpul practicării lui în cadrul Protoieriei Bacău ca fiind de bun augur în rândul adolescenților pentru a preveni și a stopa comportamentul necreștin în rândul tinerilor. 

În continuare, părintele Bogdan a prezentat coordonatorilor câteva idei de jocuri în aer liber, jocuri de cunoaștere, jocuri pentru interior sau de energizare. Acestea au fost prezentate pe îndelete, explicându-se momentul și modalitatea în care pot fi făcute cu cei mici. De asemenea, în contextul Anului Omagial al importanței rugăciunii în viața bisericii și a creștinului, părintele Antohi a prezentat și un atelier de rugăciune pentru copii. Acest atelier își propune aprofundarea practicilor duhovnicești în viața tânărului precum alegerea unui duhovnic, deasa spovedanie și împărtășirea cu Sfintele Taine. 

Finalul întâlnirii a fost dedicat prezentării echipei de voluntari ASCOR Bacău, coordonați de către președintele filialei, tânărul Vlad Țuțurlan. Tinerii voluntari și-au arătat disponibilitatea de a susține prin diferite activități tematice dedicate tinerilor, școlile de vară care se vor derula la fiecare dintre parohii. De asemenea, echipa ASCOR a colaborat cu Protoieria Bacău și în anii trecuți, numărul beneficiarilor copii trecând de câteva mii. 

You may also like...