Sesiunea de primăvară a examenului de Capacitate preoțească, la Roman

Joi, 31 martie 2022, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Centrul eparhial de la Roman va fi organizată sesiunea de primăvară a examenului de Capacitate preoțească pentru absolvenții de Teologie, fii duhovnicești ai Eparhiei Romanului și Bacăului.

Comisia de examinare va fi alcătuită din preoți consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, precum și din cadre didactice de la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” Roman. Candidații vor susține testul psihologic, probele scrise la disciplinele Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Omiletică, apoi examenul oral la disciplinele Liturgică, Omiletică, Legislație Bisericească și Exegeză Biblică.

Perioada de înscriere este 07 martie – 28 martie 2022, la secretariatul Centrului eparhial.

Examenul de capacitate are drept scop cercetarea chemării pentru preoție și verificarea cunoștințelor dobândite de către absolvenți în instituțiile de învățământ teologic din cadrul Patriarhiei Române, pentru a fi utilizate în viața pastoral-misionară, potrivit cerințelor vremii.

Informații privind documentele necesare pentru alcătuirea dosarului de înscriere la examenul de capacitate preoțească se pot obține  la tel. 0728880504, preot Daniel Alexandru Zamfir, Consilier administrativ bisericesc, iar tematica poate fi consultată pe site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la Sectorul administrativ.

You may also like...