Sf. M. Mc ,,Efrem cel Nou” prăznuit la parohia ortodoxă Lazaret din Bacău

Sâmbătă, 5 mai 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Ortodoxă Lazaret din municipiul Bacău a avut loc prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou, ale cărui sfinte moaște se află în această biserică.

sdr
dav
dav
sdr
sdr

Sărbătoarea Sfântului Efrem cel Nou a început vineri, 4 mai, prin săvârșirea, începând cu ora 17.00 a slujbei Privegherii Vecernie, Litie, unită cu Utrenia.

Sărbătoarea a continuat a doua zi, începând cu ora 7.00, când s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu urmată de slujba Acatistului Sfântului, Sfânta Liturghie și pomenirea celor vii și adormiți.

Protia soborului de 13 preoți a avut-o Părintele Protopop al Protopopiatului Bacău Busuioc Constantin, având invitat alături de cei 13 slujitori pe PC Pr. Segneanu Laurențiu, inspector eparhial.

La sfârșitul slujbei părintele protopop a arătat importanța cinstirii sfinților și în special a Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou, mulțumind tuturor celor prezenți, după care Părintele Paroh Marius Iacobeanu a menționat faptul că în Bacău a devenit o tradiție ca cei care îl cunosc pe Sfântul Efrem prin rugăciunile, prin intervenția, prin ajutorul său imediat să se adune în fiecare vineri seara când se săvârșește slujba acatistului, dar și la ziua prăznuirii sale din data de 5 mai, arătând prin aceasta bucuria apropierii de acest sfânt ajutător și ocrotitor pentru nevoile sufletești ale credincioșilor din urbea băcăuană.

La sfârșit a urmat agapa frățească la care au luat parte 500 de credincioși, părintele paroh rugându-l pe Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou să miluască și să binecuvânteze cu harul său pe toți participanții și pe cei care s-au implicat la această sărbătoare.

(pr. Eugen-Ciprian Ciuche)

You may also like...