Sf. Spiridon – ocrotitorul capelei şi Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău

În perioada 11-12 decembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie s-au săvârşit slujbe şi activităţi social-filantropice, cu prilejul sărbatorii Sfântului Ierarh Spiridon, ocrotitorul paraclisului din cadrul acestui spitalul.

14
25
18

Activităţile au debutat în seara zilei de 11 decembrie, în ajunul sărbătorii, prin săvârşirea Sfintei Taine a Maslului şi citirea de rugăciuni pentru cei aflaţi în suferinţă. La sfârşitul slujbei, cuvântul de învăţătură şi mângâiere adresat celor prezenţi, a adus în lumină frumoase şi înălţătoare fapte mărturisitoare de credinţă din viaţa Sfântului Ierarh Spiridon, arătându-se că smerenia Sf. Spiridon este un bun exemplu de urmat în viaţa oricărui creştin.

Bucuria cinstirii ocrotitorului capelei şi Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău a continuat marţi, 12 decembrie, cu săvârşirea Sfintei Liturghii în paraclisul „Sf. Ierarh Spiridon”. La finalul slujbei, părintele slujitor Ionuţ-Alin Afrenţoaie a mulţumit preoţilor slujitori care au luat parte la aceste momente duhovniceşti, iar pentru ca bucuria să fie deplină, pentru cei aflaţi în suferinţă, personalul Spitalului de Pneumoftiziologie a oferit pachete cu alimente tuturor celor internaţi în această unitate.

You may also like...