Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite săvârșită în Parohia Filipești

Vineri, 9 Aprilie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia Filipești a fost săvârșită Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite de către PC. Pr. Protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche înconjurat de către un sobor de preoți din comuna Filipești, din cadrul Cercului Pastoral nr. 9. Scopul acestei întâlniri pastoral-misionare a fost acela de reamintire a rânduielii deosebite a acestei Sfinte Liturghii cu scopul de a fi slujită în parohiile preoților prezenți.

În cuvântul de învățătură, părintele protoiereu a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim în în vederea urcușului duhovnicesc spre marea sărbătoare a Sfintelor Paști. În continuare, părintele a vorbit despre smerenia Mântuitorului, lepădarea de sine, făcând o trimitere la actul chenotic al Mântuitorului caracterizată în principalele momente din istoria mântuirii: întruparea, nașterea lui Iisus Hristos în în peștera sărăcăcioasă din Betleem, pătimirile, moartea pe Cruce, coborârea la iad și Învierea ca și exemplu de urmat pentru noi în vederea urcușului duhovnicesc specific Postului Mare.

Părintele paroh Ioan Băican a făcut referire la momentele principale ale construirii complexului religios de la Filipești, amintind de trecerea moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva din anul 1947 prin localitate spre Berești-Bistrița și Buhuși, de unde și gândul de a construi această biserică închinată sfintei. 

În încheiere, părintele paroh a mulțumit părintelui protoiereu, colegilor preoți și credincioșilor pentru implicarea de care au dat dovadă în cursul anilor mulțumind bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile care au fost revărsate asupra acestei comunități.

Pr. Silviu Constantin Stoica

You may also like...