Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă și în Eparhia Romanului și Bacăului

Ca în fiecare an, pentru a spori bucuria clerului şi credincioşilor de Sfintele Paşti, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, o delegaţie a Centrului Eparhial de la Roman, condusă de Arhim. Serafim Huzdup, consilier eparhial, va aduce Lumina Sfântă în eparhie.

6nurus
Baldachinul-Sfântului-Mormânt-a-fost-sfințit.-Mii-de-oameni-au-vizitat-astăzi-edificiul-restaurat-5

Potrivit site-ului Basilica al Patriarhiei Române, Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va ajunge pe aeroportul Otopeni din Bucureşti în jurul orei 18.30.
Delegația noastră va aduce Sfânta Lumină pe Aeroportul din Bacău, în jurul orei 20.00, urmând a fi oferită reprezentanților protopopiatelor Bacău, Onești, Moinești, Buhuși și Sascut, pentru a o difuza la momentul liturgic de la orele 24.00 preoților și credincioșilor din toate parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Apoi, în jurul orelor 21.00, Lumina Sfânta va ajunge la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman și va fi așezată pe Sfânta Masă, de unde va putea fi luată şi de preoții romaşcani.

Preoții parohi arondați protopopiatului Bacău care nu vor ajunge la Aeroportul din Bacău vor primi la ora 22.00 Sfânta Lumină la Biserica ,,Sf. Nicolae din oraș.

You may also like...