Sfânta Mare Muceniță Chiriachi, la biserica ”Sf. Trei Ierarhi” din municipiul Bacău

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din încredințarea ÎPS Arhiepiscop Ioachim și a PS Corneliu, Episcopul Hușilor moaștele Sfintei Mare Mucenițe Chiriachi de la Catedrala din Huși au fost aduse în procesiune la biserica ”Sf. Trei Ierarhi” din municipiul Bacău.

Ca o pregustare a serbării Sfintei Cuvioase Parascheva în eparhia Romanului și Bacăului, astăzi, 10 octombrie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte  Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și a Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi de la Catedrala din Huși au fost aduse în procesiune la biserica ”Sf. Trei Ierarhi” din municipiul Bacău. Prezența odorului de mare preț, care va rămâne în municipiul Bacău până miercuri, 12 octombrie, a deschis seria evenimentelor care se desfăşoară în această perioadă sub egida ”Hristos și sfinții – modele de educație a tinerilor”. Sărbătoarea va continua marți, 11 octombrie, orele 8.00, cu oficierea Sfintei Liturghii, urmată de citirea neîntreruptă a Psaltirii de către credincioși, de slujba Vecerniei, la orele 17.00, iar  la 18.00 conferința «Purtarea Crucii tânărului în contextul provocărilor lumii de astăzi!» – susținută de către părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ eparhial.

Miercuri, după programul liturgic al zilei, ce va însuma, începând cu orele 7.00  slujba Utreniei, a Acatistului și Sfânta Liturghie, citirea neîntreruptă a Psaltirii de către credincioși și Vecernia, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim va oficia slujba punerii pietrei de temelie pentru ridicarea Așezământului Social-Cultural multifuncțional închinat Sfinților Martiri Brâncoveni. Apoi, va urma festivitatea de premiere a copiilor participanți la Școala de Vară «Joc și Creație!» și, după orele 18.00, Taina Sfântului Maslu.  (Pr. Constantin Gherasim)

You may also like...