Sfânta Taină a Cununiei – Comuniunea iubirii

Sfânta Taină a Cununiei – Comuniunea iubirii este o nouă apariție editorială semnată de pr. dr. Vasile Gavrilă. Tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, la Editura BASILICA a Patriarhiei Române, cartea aduce explicați privind sensurile profunde ale tainei care devine icoană a iubirii și unirii spirituale dintre Hristos și Biserică: Taina Cununiei

19470_p18uq4ni6hl1j5kt1e0s1d6g7hka

„În Sfânta Taină a Cununiei se exprimă iconic comuniunea de iubire a lui Hristos-Mirele cu Biserica-Mireasa Lui. Este semnificativ faptul că prima mi­nune săvârşită de Hristos a fost transformarea apei în vin la Nunta de la Cana Galileei, la care au fost in­vitaţi El şi Mama Sa – Fecioara Maria si ucenicii lui (cf. Ioan 2,1-11). Prin urmare, iubirea dintre mire şi mireasă este binecuvântată şi sfinţită prin prezenţa harică a lui Hristos şi a Bisericii la acest eveniment înţeles ca fiind călătorie împreună spre iubire veşni­că din împărăţia Sfintei Treimi”, se menţionează în Nota Editorială.

„Prezentul ghid este o împărtăşire din experienţa vie a Bisericii şi din teologia patristică pe care doresc să o împărtăşesc, la rându-mi, fraţilor mei, preoţi şi creştini, care ar dori să afle: ce este această Taină, cum se naşte şi se desăvârşeşte ea; care sunt scopul sau finalitatea ei, ce se petrece cu tinerii atunci când merg în faţa Sfântului Altar al Bisericii şi devin miri şi mirese, pentru a şti, în final, cum devin ei Mireasă nenuntită – Biserica vie a mirelui Hristos”, menţionează pr. dr. Vasile Gavrilă în argumentul acestei cărţi.

You may also like...