Sfântul Andrei Criteanul prăznuit la Biserica pentru persoane cu deficiențe din Bacău

Ziua de 4 iulie a anului 2022 a însemnat și de anul acesta un motiv de bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei „Sfântul Andrei Criteanul” din Municipiul Bacău care și-au sărbătorit hramul. Parohul bisericii care se adresează cu precădere persoanelor care au deficiențe de auz, părintele Gabriel Ichim, an de an reușește ca prin Sfânta Liturghie și agapa frățească ce urmează acesteia să aducă un strop de bucurie în inima persoanelor cu deficiențe de auz.  

Evenimentele au debutat cu Sfânta Liturghie oficiată de către părintele protopop Eugen-Ciprian Ciuche alături de preoții invitați. În cuvântul de învățătură, părintele protopop a evidențiat faptul că Sfântul Andrei Criteanul este ocrotitorul spiritual al persoanelor cu deficiențe, drept pentru care se cuvine o cinstire deosebită în această zi. De asemenea, părintele a amintit și despre deosebita lucrare pastoral-misionară a părintelui paroh Gabriel, dar și despre aportul ridicat pe care îl aduce părintele în îmbunătățirea vieții acestor persoane la nivel național. 

În încheierea Sfintei Liturghii, credincioșii au primit ca dar din partea părintelui paroh o carte de rugăciune alcătuită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim și apărută la Editura Filocalia a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Mai apoi au fost invitați cu toții la o agapă frățească.

 

You may also like...