Sfântul Ierarh Nectarie prăznuit la Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău

Miercuri, 9 noiembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia Ortodoxă Lazaret din municipiul Bacău a avut loc pomenirea Sfântului Nectarie al Eghinei.  Prăznuirea Sfântului serbat a început în seara de 8 noiembrie, ora 17, cu slujba Vecerniei, Litiei și a Utreniei și a continuat a doua zi cu Taina Sfântului Maslu, Acatistul, Sfânta Liturghie, pomenirea celor vii și adormiți, urmate de o agapă frățească pentru 250 de persoane.

1_1
2_0
4
5

Această sărbătoare a fost prilejuită de faptul că Parohia Lazaret din Bacău adăpostește moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, primite în dar în anul 2015, devenind astfel unul dintre sfinții ocrotitori ai credincioșilor acestei parohii, și nu numai, alături de Sfinții Efrem cel Nou și Luca al Crimeei, ale căror sfinte moaște se află, de asemenea, la această parohie.

La slujba Sfintei Liturghii săvârșite de un sobor de 10 preoți, Preotul Abageru Constantin a scos în evidență cinstirea sfinților și a vieții acestora, ca model de imitat de către creștini în zilele de astăzi, accentuând modelul oferit de Sfântul Nectarie în răbdarea suferințelor pricinuite de cei apropiați. Numeroase aspecte din viața arhipăstoririi marelui ierarh au fost aduse la lumină spre a dovedi și mai mult dragostea și râvna Sfântului Nectarie, dăruirea sa față de cei aflați în suferință, virtuțile, ajutorul și rodul rugăciunii personale puse în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor.

Părintele Paroh Marius Iacobeanu a mulțumit la final preoților slujitori și credincioșilor prezenți, pentru binecuvântatele momente petrecute în cadrul slujbelor săvârșite întru pomenirea sfântului, și a apreciat evlavia pe care credincioșii o au față de dragostea și sprijinul pe care Sfântul Nectarie îl oferă celor care cu credință aleargă spre ajutorul lui. De asemenea, părintele paroh a apreciat implicarea sufletească și materială a credincioșilor în organizarea agapei frățești la care au luat parte 250 de credincioși, rugându-l pe Sfântul Nectarie să miluiască și să binecuvinteze cu harul său pe toți cei care s-au implicat și au participat la această sărbătoare.

(Pr. Eugen Ciprian Ciuche)

You may also like...