Sfântul Ierarh Spiridon, ocrotitorul capelei şi Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău

În seara zilei de 11 decembrie 2017, de la orele 16.00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Spiridon, a avut loc în Spitalul de Pneumoftiziologie, slujba Sfântului Maslu, sub protia părintelui protoiereu Costică Busuioc.

20171211_162647
20171211_171125

La săvârşirea Tainei Sfântului Maslu au luat parte preoții Cercului pastoral ,,Dumitru Fecioru” din Protopopiatul Bacău. La sfârşitul slujbei, PC părinte protopop Costică Busuioc a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim pentru toţi cei care trec prin momente grele şi sunt în suferinţe în spital, iar în cuvântul de învăţătură adresat a adus în lumină frumoase şi înălţătoare fapte mărturisitoare de credinţă din viaţa Sfântului Ierarh Spiridon, arătând că smerenia Sfântului Spiridon este un bun exemplu de urmat în viaţa oricărui creştin.

Bucuria sărbătorii ocrotitorului capelei şi Spitalului de Pneumoftiziologie din Bacău, a continuat marţi, 12 decembrie, începând cu orele 8.30 cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi din cadrul Cercului pastoral.

La finalul slujbei, părintele slujitor Ionuţ-Alin Afrenţoaie a mulţumit părinţilor împreună slujitori la aceste momente de mare bucurie duhovnicescă, dar şi întregului personal din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie, care s-a ostenit şi a oferit daruri tuturor celor internaţi în această perioadă în spital.

You may also like...