Sfântul Maslu a fost oficiat de IPS Ioachim pe Meteora Bacăului

Vineri, 19 aprilie 2019, numeroşi preoţi şi credincioşi din parohiile băcăuane „Învierea Domnului” și „Lazaret”, precum și din parohiile vecine au urcat la biserica mare a Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, pentru bucuria duhovnicească oferită de săvârşirea şi primirea Tainei Sfântului Maslu, pentru ultima dată în Postul Paștelui de anul acesta.

whatsapp_image_2019-04-19_at_21.37.50
whatsapp_image_2019-04-19_at_21.37.49

Soborul de maici condus de către maica stareţă stavrofora Magdalena Budeanu, de la Metocul Chiriarhal din Valea Budului, au avut bucuria duhovnicească de a fi în rugăciune şi comuniune cu preoţii şi credincioşii veniţi de la parohiile băcăuane „Învierea Domnului” și „Lazaret” care s-au aflat în rugăciune alături de Arhipăstorul lor.

Preoţi, maici şi credincioşi s-au rugat în Taina Sfântului Maslu ca Bunul Dumnezeu să reverse asupra lor harul şi binecuvântarea Sa. Astfel, în această perioadă de urcuş duhovnicesc a Postului Sfintelor Paști, au fost rostite de către IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, alături de preoții împreună slujitori, rugăciuni de alinare și vindecare a suferințelor trupești și sufletești pentru credincioșii prezenți la slujbă și pentru toți cei pomeniți.

Părintele Petru Dinu, paroh la Parohia „Învierea Domnului” din Bacău a mulţumit Ȋnaltpreasfinţitului Ioachim pentru rugăciune şi binecuvântare în numele preoţilor şi credincioşilor prezenți şi a oferit din partea tuturor o cunună din florile recunoştinţei.

În încheiere, Ȋnaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a binecuvântat pe toţi cei prezenţi şi a vorbit despre post şi rugăciune, ca elemente de pocăinţă restauratoare şi despre dobândirea harului Duhului Sfânt.

La final, maica stareţă, Stavrofora Magdalena Budeanu, a cinstit cum se cuvine pe toţi preoţii şi creştinii prezenţi servindu-i cu ceai şi prăjituri de post. Evenimentul spiritual constituie o continuare a serilor duhovnicești de rugăciune începute la această mănăstire-metoc chiriarhal în urmă cu cinci ani și coordonate cu succes de Protopopiatului Bacău.

You may also like...