O nouă întâlnire catehetică din cadrul proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele” în Parohia Sf. Nicolae – Buhuși

Miercuri, 4 noiembrie 2021, în Parohia „Sfântul Nicolae – Buhuși” a avut loc o nouă întâlnire a seniorilor comunității parohiale în cadrul proiectului socio – educațional al Protoieriei Bacău intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele”.

După săvârșirea slujbei Paraclisului Maicii Domnului, părintele Cezar Radu a susținut cateheza cu titlul „Viața Sfântului Mare Mucenic Dimitrie – model de mărturisire”. În cuvântul său părintele a surprins aspecte importante din viața sfântului legate de copilărie, educația religioasă primită în familie, dar și curajul pe care sfântul l-a avut în calitate de mărturisitor al lui Hristos. Pe lângă maturitatea duhovnicească pe care o avea, la vârsta de două zeci de ani, devine guvernator al cetății Tesalonic în locul tatălui său, căpătând o bogată experiență militară și administrativă.

Tot acum părintele a scos în evidență calități ale sfântului Dimitrie pe care orice credincios și le poate însuși: moralitatea, cinstea, onestitatea, curajul, bunătatea, calități care   l-au evidențiat pe acest atlet al lui Hristos. Exemplul acestui sfânt alături de ceilalți mărturisitori, cuvioși și mucenici, servește ca far de lumina pentru creștinul încercat de ispite și pofte lumești. La final s-a dat răspuns întrebărilor venite din partea credincioșilor, întrebări legate de viața sfântului, de martiriul său și modul în care noi putem transpune în viața noastră calitățile sfântului Dimitrie.

 

You may also like...