Sfântul Sinod al BOR, reunit în ședință de lucru

IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, participă astăzi, 4 iulie 2017, la ședința de vară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au reunit astăzi în ședință de lucru. Înaintea începerii lucrărilor, la Catedrala Patriarhală din București, în prezența ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române, cu binecuvântarea PF Părinte Patriarh Daniel, sub protia Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a fost oficiată Sfânta Liturghie.

La finalul Sfintei Liturghii, în prezenţa Patriarhului României, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a oficiat și slujbă de Te Deum la deschiderea lucrărilor ședinței Sfântului Sinod. După rugăciunea de mulţumire adresată lui Dumnezeu, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au reunit la Reşedinţa Patriarhală, în Sala Sinodală

În cadrul şedinței de astăzi, prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, vor fi aleși Episcopi vicari pentru Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Arhiepiscopia Aradului. Totodată, vor fi analizate aspecte de ordin administrativ și pastoral-duhovnicești care privesc bunul mers al Bisericii noastre.

În deschidere, Patriarhul României a prezentat ordinea de zi, subliniind că printre cele mai importante puncte pe agenda de lucru se află canonizarea Sf. Cuv. Pafnutie – Pârvu Zugravul, dar şi aprobarea mai multor slujbe ale unor sfinţi care au fost deja canonizaţi. De asemenea, sunt propuse spre analiză și teme legate de învăţământul teologic, activitatea socială a Bisericii şi diaspora română, informează Radio Trinitas.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcțiune.

Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru, în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

(sursa: basilica.ro)

You may also like...