Sfinţii Brâncoveni – între contemporanii lor şi ai noştri

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ioachim Băcăuanul şi cu aprobarea comandantului Unităţii Militare de Transmisiuni din Bacău, la Biserica Militară “Sfântul Gheorghe şi Eroii Neamului”, în ziua de joi 23 octombrie 2014, începând cu ora 17.00, a avut loc o întâlnire de suflet cu părintele protosinghel Nicodim Petre, inspector în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Întâlnirea a fost programată în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României – 25 octombrie – şi s-a desfăşurat sub forma unei şezători duhovniceşti în care părintele Nicodim ne-a purtat prin istoria neamului românesc concentrând spusele pe contextul epocii brâncoveneşti.

Titlul temei “Sfinţii Brâncoveni – între contemporanii lor şi ai noştri” a fost unul provocator pentru că a cunoaşte mai bine contextul istoric, geografic si social al vremii înseamnă să poţi fi mai aproape de înţelegerea alegerilor şi a reacţiilor actorilor acelor timpuri.

Pentru mai bine de două ceasuri părintele Nicodim Petre ne-a adus mai aproape istoria, ne-a răspuns la întrebări, ne-a provocat la a afla mai multe şi ne-a lăsat si teme pentru acasă şi anume de a ne cunoaşte istoria pentru că astfel viitorul va fi unul frumos.

Cu promisiunea unei noi reveniri la Bacău părintele a încheiat conferinţa prin prezentarea unor imagini cu ctitoriile brâncoveneşti si cu realizările din anii domniei Sfântului Constantin Brâncoveanu.

Această întâlnire a fost considerată o reuşită de către cei de faţă şi o bucurie în contextul anului omagial al Martirilor Brâncoveni.

You may also like...