Sfinții Martiri Brâncoveni evocați în Protopopiatul Bacău

20140812_102010

     Marţi 12 august 2014, cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în sala de conferinţe a Protopopiatului Bacău (începând cu orele 1000) s-a desfăşurat conferinţa lunară a preoţilor băcăuani.

     Întrucât anul 2014 a fost declarat în Biserica Ortodoxă Română Anul omagial euharistic” şi “Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni, în conformitate cu programul-cadru elaborat de Cancelaria Sfântului Sinod şi la invitaţia Preacucernicului părinte protopop Costică Busuioc, a conferenţiat pe tema Sfinţilor Martiri Brâncoveni, părintele profesor univ. dr. Ion VICOVANdecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloae” din Iaşi, invitatul special al acestei întâlniri.

     Evocând în special personalitatea Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, părintele profesor a subliniat ampla si excepţionala lucrare spirituală a voievodului martir (prin ridicarea de mănăstiri și bolnițe), cărturărească (prin înființarea de tipografii și publicarea unor cărți) precum și misiunea social-filantropică atât în Țara Românească, în Transilvania precum și în țări străine.

     La final, mulțumind Preasfințitului Ioachim pentru binecuvântare și părintelui profesor pentru cuvântul ziditor, PC Protopop Costică Busuioc a adresat cuvânt de gratitudine preoților din sală pentru prezența și atenția acordate, menționând și câteva detalii de ordin administrativ.

You may also like...