Proiectul „Hristos-lauda bătrâneților mele” aduce o nouă întâlnire în cadrul Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” din Buhuși

În ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din orașul Buhuși a avut loc o nouă întâlnire a seniorilor comunității parohiale în cadrul proiectului Protoieriei Bacău intitulat „Hristos-lauda bătrâneților mele” alături de părintele paroh Florin Pelin și părintele Claudiu Rugină.

De această dată preoții parohiei le-au propus spre vizionare credincioșilor pelicula rusească „Cele trei pilde”. În decursul celor 55 de minute ale vizionării cei prezenți s-au îmbogățit de cunoștințe duhovnicești și ziditoare de suflet înțelegând modul frumos și delicat prin care Dumnezeu se descoperă oamenilor. De cele mai multe ori Îl putem întâlni pe El în cele mai simple lucruri, iar contemplarea la minunăția creației divine este accesibilă oricui dorește să îl descopere pe Dumnezeu. Întâlnirea a dat prilejul și unui dialog după vizionarea filmului, enoriașii dorind să afle mai multe cu privire la descoperirea tainelor prin care Creatorul se face cunoscut oamenilor. 

Astfel, grație Centrului de Socializare Vârstnici nou înființat în parohia buhușeană, credincioșii au putut adresa întrebări preoților, au putut lămuri aspecte din viața unui creștin și au mărturisit ispite sau încercări pe care le simt atunci când multe lucruri nu și le pot explica singuri. Având prezentate toate acestea, părintele Florin a putut răspunde adunării la toate întrebările subliniind rolul, necesitatea dar și binefacerile pe care le aduc în viața comunității aceste întâlniri ce au loc în așezământul social al parohiei. 

Următoarea întâlnire așteptată de către grupul de vârstnici va fi pe data de 9 Noiembrie atunci când împreună cu preoții, credincioșii vor pleca pe urmele bătrânilor înțelepți într-un pelerinaj de o zi la Mănăstirea Tarcău. 

You may also like...