Sfințire de Centru Socio-Educațional pentru copiii și vârstnicii din Parohia Valea lui Ion

În ziua premergătoare sărbătorii Sfântului și Marelui Mucenic Gheorghe în Parohia Valea lui Ion a  fost sfințit Centrul Socio-Educațional „Sfântul Gheorghe”. La inițiativa părintelui paroh Ioan-Răzvan Simion și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a luat ființă acest centru care se adresează copiilor și vârstnicilor din comunitatea parohială prin intermediul unui Centru Catehetic pentru copii și a unui Centru de Socializare Vârstnici prin diferite programe cu caracter social, educațional și mai ales duhovnicesc.

Centrul Catehetic pentru copii va avea întâlniri bilunare în zilele de sâmbătă între orele 12:00 – 14:00 având un număr de 30 de copii participanți, iar Centrul de Socializare pentru vârstnici se va desfășura de asemenea bilunar, în zilele de duminică ale lunii, după Sfânta Liturghie, între orele 12:00 – 14:00, având un număr de 30 de beneficiari.

Mai înainte de a fi inaugurat acest centru socio-educațional, părintele paroh deja a desfășurat diferite activități cu copiii precum ateliere de creație, ateliere de pictură, activități recreative în curtea bisericii, dar și cateheze despre diferite teme duhovnicești, iar cu cei vârstnici au fost aprofundate mai multe teme cu caracter religios precum cateheze despre Sfânta Cruce sau despre rugăciunea de pocăință a Sfântului Efrem Sirul.

Inaugurarea acestui centru a constat în slujba de sfințire a casei de prăznuire a parohiei ce va deservi și ca spațiu de întâlnire pentru cei ce vor lua parte la aceste întâlniri. După aceasta, programul duhovnicesc a continuat cu săvârșirea Vecerniei de către PC. Părinte Protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, PC. Părinte secretar Ciprian Olteanu, alături de PC. Părinte Paroh Ioan-Răzvan Simion împreună cu soborul preoților din parohiile comunei Blăgești, invitați la acest moment festiv al parohiei Valea lui Ion.

Pe lângă slujirea din Sfântul Altar, misiunea preotului este și aceea de a sluji oamenilor prin diferite căi de a ajunge la nevoile lor. Acest lucru l-a avut în minte și părintele Ioan Răzvan, inaugurând aceste centre spre a veni în întâmpinarea comunității, dând soluții, alinare și răspunsuri problemelor și greutăților celor pe care îi are în păstorire.

Centrul de Socializare a vârstnicilor arată grija Bisericii pentru cei care au trudit pentru familia, neamul și credința lor, apreciind jertfa de o viață a acestora, iar Centrul Catehetic pentru copii, arată dimensiunea învățătorească a Bisericii prin care pregătește și îndrumă generațiile viitoare pentru a deveni oameni cinstiți ai societății civile, având la baza formării lor valori religios-morale insuflate de către biserică prin slujitorii ei.

La finalul slujbei Vecerniei, soborul de preoți prezent a săvârșit un parastas pentru sufletele ctitorilor și preoților slujitori ai acestui sfânt lăcaș, adormiți acum întru nădejdea Învierii.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...