Sfințire de troiță la spitalul de Pneumoftiziologie Bacău

În contextul sărbătorii Sfântului Ierarh Spiridon, ocrotitorul Paraclisului Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în data de 13 decembrie 2015, un sobor de preoți, sub protia părintelui Protopop Costică Busuioc, a săvârșit slujba de sfințire a troiței din fața Dispensarului de pneumoftiziologie.

3_4
1_5

În contextul sărbătorii Sfântului Ierarh Spiridon, ocrotitorul Paraclisului Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în data de 13 decembrie 2015, un sobor de preoți, sub protia părintelui Protopop Costică Busuioc, a săvârșit slujba de sfințire a troiței din fața Dispensarului de pneumoftiziologie. Evenimentul s-a desfășurat în prezența personalului medical al spitalului, de față fiind și reprezentanți ai instituțiilor locale, dar și numeroși credincioși.

 În cuvântul rostit preotul protopop Costică Busuioc a vorbit despre semnificaţia duhovnicească a legăturii dintre semnul Sfintei Cruci și misiunea în care este pus așezământul medical: ”Spre a ajunge la refacerea noastră, trebuie să trecem prin multe răstigniri și suferințe, dar de fiecare dată când ne însemnăm cu semnul cel făcător de viață, să ştiţi că rugăciunea ne este ascultată, după cum atât de înălțător rostim în slujba se sfințire a troiței celei noi: „Trimite acum harul Preasfântului Tău Duh peste acest semn al crucii şi-l binecuvântează, îl sfinţeşte şi-i dă lui ca să fie semn înfricoşător şi tare asupra tuturor vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi (…). Și tuturor celor ce se vor închina Ţie, înaintea semnului acestuia, şi rugăciuni vor aduce, să le fii milostiv”. La finalul slujbei, Pr. Ionuț Afrențoaie a mulțumit tuturor pentru sprijinul și implicarea în realizarea acestei troițe și a amintit că „Sfânta Cruce este un  prilej de întâlnire cu Dumnezeu, de încântare și reculegere, iar scopul amplasarii acestei troițe este unul de aducere aminte pentru toți, deoarece în cadrul  spitalului se desfășoară o dublă lucrare de vindecare a celor suferinzi, iar impletirea celor două lucrări face pe milostivul Dumnezeu să fie ascultător şi îndurat implinitor al tuturor cererilor  către mântuire”.

You may also like...