Sfințirea Centrului de Socializare pentru persoane vȃrstnice, „Sfȃntul Ierarh Teodosie de la Brazi”, la Parohia Holt

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, la Parohia Holt, în data de 31 octombrie 2021, a fost inaugurat un Centru de Socializare pentru persoane vârstnice, având ca hram şi ocrotitor pe Sfântul Ierarh Teodosie de la Brazi.

După Sfânta Liturghie, beneficiarii acestui proiect, împreună cu oficialitățile locale, cu profesori de la şcoala Holt dar şi cu alți invitați, au asistat la slujba de sfințire oficiată de preoții parohiei, alături de părintele secretar Ciprian Olteanu şi sub conducerea părintelui protoiereu Eugen Ciprian Ciuche.

Au urmat servirea mesei şi cateheza tematică ,,Milostenia- poarta către cer”, susținută de părintele paroh Iulian Adam. Pornind de la Evanghelia Duminicii a XXII-a după Rusalii, Pilda bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr, credincioşii au fost implicați rând pe rând, în prima parte a activității, prin lecturarea citatelor din Sfânta Scriptură şi din scrierile Sfinților Părinți, iar după masă, a avut loc o sesiune de întrebări şi răspunsuri, unde cei prezenți au putut interacționa pe marginea subiectului propus.

Activitatea de astăzi se înscrie între acțiunile proiectului eparhial ,,Hristos, lauda bătrȃneților mele”, proiect ce a prins contur şi în Parohia Holt, la data de 1 octombrie a.c., de Ziua internațională a persoanelor vârstnice, marcată liturgic prin sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului. Un prim eveniment al acestui program socio-cultural a fost cinstirea Sfintei Cuvioase Maicii noastre Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, printr-un pelerinaj organizat la Iaşi, în 15 octombrie, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, la Biserica ,,Sfinţii Trei Ierarhi” (Iaşi) şi la Mănăstirile Hadâmbu şi Vlădiceni.

,,Transmitem binecuvântarea şi dragostea părintelui nostru Arhiepiscop Ioachim al Romanului și Bacăului, pentru activitatea de astăzi și pentru cele ce vor urma. Activitățile cu tinerii, cele cu copiii, precum şi cele catehetice, care se desfăşoară aici, la Holt, de mai multă vreme, vor continua de acum şi prin implicarea mai activă a vȃrstnicilor în viața culturală şi social-filantropică a parohiei. Se poate astfel realiza ,,o punte între generații” spre folosul copiilor, tinerilor, dar şi al celor mai experimentați credincioşi ai parohiei dumneavoastră. Bilunar vor avea loc întâlniri cu medici, preoți, scriitori, nutriționişti etc., astfel încât, beneficiarii acestui centru, să se bucure de oportunitatea îmbunătăţirii unor aspecte de natură medicală şi spirituală, chiar aici, sub ocrotirea bisericii lor din parohie. Dumnezeu să ne ajute şi să ne binecuvinteze cu mult folos duhovnicesc în acest demers!” a declarat la final părintele protoiereu Eugen Ciuche.

(Pr Iulian Adam)

You may also like...