Sfinţirea dispensarului medical din satul Galbeni, comuna Filipeşti

Joi, 12 august 2021, preoții din parohiile Galbeni și Filipești, părintele Merlușcă Adrian și părintele Băisan Ioan, la invitația domnului primar Lungu Petrică, au săvârșit slujba de sfințire a dispensarului medical din satul Galbeni, comuna Filipeşti.

Clădirea, fostă sediu a Primăriei Galbeni, a fost renovată şi dotată corespunzător de către autoritățile locale din Comuna Filipeşti pentru a-și desfăşura activitatea doi medici care vor deservi satele Galbeni și Filipești. La slujba de sfințire și inaugurare a noului dispensar medical au fost prezente oficialități locale, personalul medical, împreună cu cei care au contribuit la finalizarea lucrărilor.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, preoții au vorbit despre sinergia dintre actul medical și cel religios în procesul de vindecare a celui suferind, armonia dintre trup și suflet, amintind de „Vasiliadele” din timpul Sfântului Vasile cel Mare și de bolnițele din jurul mănăstirilor.

Cu prilejul sfințirii, dispensarul medical din Galbeni a primit ca ocrotitori pe Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Ierarh Luca al Crimeii. (Pr. Merluşcă Adrian)

You may also like...