Slujbă arhierească la biserica ”Sf. Voievozi” din cartierul CFR Bacău

În Duminica a V-a din Postul Mare, ÎPS Arhiepiscop Ioachim a slujit Dumnezeiasca Liturghie la biserica ”Sf. Voievozi” din cartierul CFR Bacău.

În Duminica  a V-a din Postul Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a aflat în mijlocul credincioșilor băcăuani, slujind Dumnezeiasca Liturghie la biserica ”Sf. Voievozi” din cartierul CFR Bacău. Frumusețea și solemnitatea acestei sărbători au fost încununate de prezența icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești, adusă spre închinarea credincioșilor din această zonă a municipiului.

Alături de ierarh s-a rugat un sobor impresionant de preoți, la sfânta slujbă asistând numeroși creștini care, alături de împărtășirea cu Sfântul Trup și Sfântul Sânge ale Mântuitorului Hristos, s-au împărtășit și din cuvântul de învățătură și zidire sufletească rostit de chiriarhul eparhiei Romanului și Bacăului. În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul smereniei și necesitatea pocăinței în viața creștinului, despre întâlnirea cu Hristos în rugăciune și despre modelul sfinților pentru viața duhovnicească. Totodată a fost adus în actualitate exemplul de adâncă pocăință al Mariei Egipteanca a cărei viață a fost așezată în scris de către Sofronie, Patriarhul Ierusalimului în veacul al VII-lea.

(Pr. Constantin Gherasim)

You may also like...