Slujbă arhierească pentru credincioșii parohiei Izvoarele, în Săptămâna Pătimirilor

În seara zilei de 27 aprilie a.c., la Denia din Sfânta și Marea Miercuri, Parohia Izvoarele a avut deosebita bucurie de a avea în mijlocul ei pe Inaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

dsc_3122
dsc_3129
dsc_3135
dsc_3136
dsc_3142
dsc_3149
dsc_3210
dsc_3217
dsc_3250
dsc_3268
dsc_3286

La orele 18.00, IPS Ioachim a fost întâmpinat cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce, fiind înconjurat cu florile recunoștinței, moment în care IPS Sa a binecuvântat poporul, pe acordurile imnului ”Aliluia”, intonat în rugăciune de către toți cei prezenți.

Au participat, cu râvnă și ales har, Părintele Costică Busuioc, Protopop al Protopopiatului Bacău, Părintele Abageru Constantin, coordonatorul Cercului Pastoral ”Pr. Prof. Dr. Dumitru Fecioru”, preoții slujitori ai parohiei Izvoarele, fiind înconjurați cu multă dragoste duhovnicească de către credincioșii izvoreni.

Slujba Deniei, profundă și înălțătoare, a fost condusă de către IPS Ioachim, care a cântat alături de cei prezenți.

La final, după un deosebit cuvânt duhovnicesc de întărire a credincioșilor pe calea postului, spre primirea cum se cuvine a Învierii Domnului, IPS Ioachim a dăruit bisericii parohiale cu hramul ”Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” o serie de cărți de slujbă (Ceaslov, Liturghier, Acatistier, Penticostar, Rânduieli și rugăciuni la diverse momente din viața creștinului, Anuarul Eparhial ”Cronica Romanului – 2015” etc.). De asemenea, IPS Sa a dăruit celor prezenți Pastorala la Sfintele Paști – 2016, precum și volumul IPS Sale, ”Panteonul sufletului meu – portrete de preoți, monahi și monahii” – Editura Filocalia, Roman, 2015.

Părintele paroh Ciprian Cloșcă, în fața evlavioasei asistențe, a evocat chipul și intensa activitate a IPS Ioachim la nivel eparhial și sinodal, evidențiind activitatea liturgică, cărturărească și imnologică, filantropică și socială, administrativă și pastoral-misionară a IPS Sale.

Multumindu-i Inaltpreasfințitului Părinte Ioachim, părintele paroh Ciprian Cloșcă, a dăruit IPS Sale, cu aleasă recunoștință, un ou de struț, montat într-un suport de inox și împodobit cu Sfânta Cruce, pictat cu icoana Sfântului Proroc Ilie, ocrotitorul și patronul spiritual al IPS Sale, de la primirea Tainei Sfântului Botez, și cu icoana Sfântului Ierah Nicolae, ca semn de mulțumire pentru bogata activitate de filantropie efectuată de IPS Sa în întreaga Eparhie, după chipul și modelul sfânt al iubitului Ierah din Mira Lichiei.

Au fost aduse mulțumiri părinților care au slujit la această frumoasă slujba și credincioșilor pentru râvna și destoinicia acestora.

Întâlnirea de suflet a fost încheiată cu vizita IPS Ioachim în altarul de vară al Parohiei Izvoarele și în centrul parohial ”Sfântul Ioan Gură de Aur”, pentru copii și tineri, acolo fiind vizionate și binecuvântate de IPS Sa icoanele pe sticlă pictate, pe parcursul Sfântului Post al Paștilor, de către copiii din parohie.

You may also like...