Slujbă misionar-pastorală la Parohia Secuieni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, în seara zilei de miercuri 28 martie, la Parohia ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Secuieni, preoţi din cadrul cercului pastoral nr.2 ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” al Protopopiatului Bacău, împreună cu alţi părinţi invitaţi, s-au rugat pentru sănătatea sufletească şi trupească a enoriaşilor adunaţi în număr mare la săvârşirea Tainei Sfântului Maslu şi la rugăciunile de dezlegare ce au urmat.

dav
dav
sdr
dav
dav
dav
dav

Evenimentul a fost unul natură misionar-pastorală în contextul Postului celui Mare, când trăirea duhovnicească şi rugăciunea se intensifică în sufletele tuturor.

Copii din clasele I-VIII ai şcolii din localitate au participat în număr mare la Sfintele slujbe ce s-au săvârşit, iar la final, au fost spovediţi, urmând a primi Sfintele şi Dumnezeieştile Taine în Duminica Floriilor. Părintele Gavril Trofor de la Parohia Traian le-a vorbit copiilor despre importanţa postului, a faptelor bune, a ascultării de părinţi şi despre participarea regulată a creştinilor, atât cei mari, cât şi cei mici, la Sfânta Liturghie.

Cuvântul de învăţătură al părintelui paroh Sandu Traian a fost unul cuprinzător, tratând tema postului, a milosteniei şi a rugăciunilor unora pentru alţii.

La final, părintele paroh a mulţumit preoţilor participanţi, credincioşilor şi a invitat pe cei prezenţi la o agapă a comuniunii creştine. Apoi s-au stabilit calendarul parţial al activităţilor de cerc pastoral:

Luna Aprilie – Parohia Holt; Tema întâlnirii va fi: Migraţia, libertinajul, prozelitismul şi indiferentismul religios ca factori negativi ai unităţii de familie, de credinţă şi de neam.- invitat pr. inspector Daniel Marari.

Luna Mai – Parohia Traian;

Luna Iunie – Parohia Valea Mare;

Luna Iulie – Parohia Secuieni.

(Pr. Iulian Adam)

You may also like...