Slujbă misionară la Parohia Letea Veche

În cea de-a treia săptămână a Postului Naşterii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, la Parohia ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Letea Veche, credincioşii şi preoţii din împrejurimi s-au adunat, la invitaţia părintelui paroh Palur Ioan, pentru a se ruga în comuniune de duh şi de simţire românească, cu prilejul Anului centenar şi comemorativ al făuritorilor României Mari de la 1918.

sdr
sdr
sdr
sdr

Astfel s-au săvârşit slujba aghiasmei mici, Taina Sfântului Maslu, rugăciuni de dezlegare şi slujba de pomenire pentru făuritorii Unirii de la 1918. Soborul a fost alcătuit din 7 preoţi, iar la final părintele paroh Ioan Palur a vorbit celor prezenţi despre importanţa Unirii de acum 100 de ani, despre jertfa înaintaşilor, despre folosul rugăciunilor pentru cei adormiţi şi despre datoria noastră de a cinsti memoria eroilor neamului.

Invitaţii au fost poftiţi apoi la o agapă a comuniunii creştine iar enoriaşii au primit iconiţe din partea părinţilor de la Letea Veche.

(Pr Iulian Adam)

You may also like...