Slujba stâlpilor săvârșită pentru părintele Vlad Ungureanu la Bacău

În seara zilei de vineri, 25 septembrie 2020, începând cu ora 18.00 la biserica „Sfânta Treime” din Cimitirul Central  a orașului Bacău a fost oficiată slujba stâlpilor pentru Părintele Vlad Ungureanu. Aceste clipe de rugăciune sunt cunoscute în practica liturgică drept „slujba stâlpilor” – numele venind de la versetul biblic care numește Biserica „stâlp și temelie a adevărului” (I Timotei, 3, 15).

Alături de familia îndoliată, la slujbă au participat părintele Radu Grigoraș, consilier eparhial, părintele Ciprian Ioan Ignat, secretar eparhial, preoți din Protoieria Bacău în frunte cu părintele protopop Eugen Ciprian Ciuche, preoți colegi din vremea studiilor seminariale și universitare, precum și mulțime de credincioși cărora părintele le-a fost duhovnic vreme de aproape patru decenii.

La finalul slujbei, părintele protopop de Bacău a rostit un cuvânt de mângâiere în care a evidențiat activitatea pastoral-misionară a acestuia și a transmit purtarea de grijă a IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim față de familia îndoliată a părintelui mutat la cele veșnice.

Vă rog să primiți din partea Părintelui Arhiepiscop Ioachim toată dragostea, sprijinul și binecuvântarea Sa, la trecerea la cele veșnice a celui care a fost părintele Vlad Ungureanu. Cu adevărat, părintele Vlad a fost și este printre noi, dar va fi amintit și în pomelnicele noastre! Iată de data asta un părinte slujitor, un părinte drag nouă, vesel și plin de optimism a fost chemat la tronul lui Dumnezeu. El poartă cu sine o mare responsabilitate, nu numai a vieții sale proprii, ci si a felului în care și-a dăruit viața și misiunea sa pastorală pentru a încredința și pe alții de această nevoie de purtare de grijă a sufletului pentru a-L găsi pe Dumnezeu. Și poate nu doar că a luat de la tatăl său ca moștenire această lucrare sfântă a preoției, ci așa de mult a iubit-o și săvârșit-o că a oferit-o prin exemplul personal ca testament duhovnicesc fiului său.

Slujba înmormântării va avea loc la biserica „Sfânta Treime” din Cimitirul Central –  Bacău, în ziua de 26 septembrie 2020, începând cu ora 10.00. Veșnica lui pomenire din neam în neam! Dumnezeu să îl ierte!

Preotul Vlad Ungureanu s-a născut la data de 03.07.1945  în localitatea Bacău, județul Bacău. A absolvit Liceul „Vasile Alecsandri” din Bacău, promoția 1964, și apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Sfântul Andrei Șaguna” Sibiu, promoția 1972, susținând lucrarea de licență cu tema „Canonizarea sfinților români”. A fost hirotonit diacon la data de 01.03. 1974 de către Episcopul Partenie Ciopron, iar preot la data de 08. 03. 1974 pe seama Parohiei Ruși-Ciutea de către, pe atunci, Episcopul Eftimie Luca. După o slujire de trei ani în această parohie, a fost transferat la Parohia Buda-Blăgești (1977-1997), la Parohia Letea-Veche (1984-1988), iar în final la Parohia „Sfântul Ioan” Bacău unde a rămas până la ieșirea la pensie, 01.11.2013. (pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...