Slujba Vecerniei la Parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău

Un sobor de preoți băcăuani, alături de credincioși ai Parohiei „Sfântul Nicolae” din orașul Bacău, au participat la slujbei Vecerniei oficiată sub protia părintelui paroh Costică Busuioc, care este și protopop al Protoieriei Bacău.

dsc_0138
dsc_0114
dsc_0116
dsc_0125
dsc_0126
dsc_0128
dsc_0141
dsc_0142
dsc_0162
dsc_0166

Marți, 5 decembrie 2017, la ceas de seară, parohia băcăuană ce are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae a îmbrăcat deja haine de sărbătoare, fiind oficiată slujba Vecerniei în cinstea marelui ierarh din Mira Lichiei, de către părintele paroh Costică Busuioc împreună cu un sobor de preoți băcăuani.

După slujbă, corala „Episcop Melchisedec” a Protopopiatului Bacău a susținut un concert de colinde în fața unui auditoriu numeros, membrii coralei fiind îndelung aplaudați pentru prestația artistică.

Biserica ortodoxă „Sf. Nicolae” din Bacău a fost ridicată între anii 1848-1850, prin subscripție publică, cu stăruințele căminarului Cristea și ale protopopului Ioan Enache Petrovici, fiind târnosită de către episcopul Veniamin Roset. A primit titlul de „catedrală” deoarece, timp de peste 150 de ani, a fost biserica principală a orașului. În anul 1871, i s-a adăugat paraclisul aflat în dreapta bisericii, fiind o ctitorie a credinciosului grec Panait Ianoli și având hramul Sfinții Mina, Pantelimon și Haralambie. De această biserică este legată o bună parte a activității pastorale a vrednicului de pomenire episcop al Hușilor, Ioachim Mareș, cel care a restaurat-o în anul 1976, când o mare parte a ei a fost arsă ca urmare a unui incendiu.

Piațeta din fața catedralei a fost scena multor evenimente istorice, începând cu citirea proclamației Unirii de la 1859 de către poetul Vasile Alecsandri.

You may also like...