Slujire misionară pe ,,Meteora Bacăului”

Cu binecuvântarea şi din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, în seara zilei de pomenire a Sfântului Apostol Andrei Cel Întâi-Chemat, Ocrotitorul României, la Mănăstirea ,,Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, Metoc Chiriarhal, preoţii din cercurile pastorale nr. 2 ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”  şi nr. 6 ,,Pr. Prof. Constantin Galeriu” ale Protopopiatului Bacău, au slujit Taina Sfântului Maslu aşa cum s-a obişnuit deja în  perioada posturilor în această de Dumnezeu păzită Mănăstire.

dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav

Protia slujbei a fost încredinţată părintelui Daniel Pruteanu de la Parohia Bibireşti, coordonatorul activităţilor de cerc pastoral ale Cercului nr. 6, Protoieria Bacău.

Credincioşii din zonă dar şi cei veniţi împreună cu părinţii slujitori s-au bucurat de rugăciunile înălţate pentru tămăduirea de toată boala şi neputinţa sufletească şi trupească, iar la final, au ascultat un scurt recital de cântece patriotice prilejuite de apropiatul moment al sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918.

Cuvântul de învăţătură de la final a fost ţinut de părintele Iulian Adam de la Parohia Holt şi a cuprins câteva noţiuni despre post, unitate, unire, credinţă apostolică şi despre propovăduirea şi misiunea Sf. Ap. Andrei în Scithia Minor sau Dobrogea de astăzi. S-a mulţumit apoi, maicii stareţe, stavrofora Magdalena Budeanu şi soborului de măicuţe care au primit cu căldură grupul de pelerini.

(Pr. Iulian Adam)

You may also like...