Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău mulţumeşte Protoieriei Bacău pentru sprijinul acordat

În contextul pandemiei cu noul coronavirus (COVID – 19) şi a instituirii stării de urgenţă naţională, Biserica Ortodoxă Română, prin structurile sale (centre eparhiale, protopopiate, parohii și mănăstiri), participă încă de la început la efortul comun de susţinere a persoanelor vulnerabile, împreună cu autoritățile centrale și locale. În ziua de 6 aprilie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim şi urmând exemplu personal al Chiriarhului, preoții Protopopiatului Bacău au donat Spitalului de Pneumoftiziologie din Bacău o importantă sumă de bani, care a fost folosită pentru achiziţionarea de aparatură medicală.

troita
ambulatoriu

În urma acestei acțiuni caritabile, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, domnul Farmacist Mădălin Nicolae Pârâianu, a transmis în numele tuturor angajaţilor o scrisoare de mulțumire adresată IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim şi preoţilor băcăuani.

Un alt semn de preţuire a venit din partea cadrelor medicale ale Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, prin intermediul echipei sale de conducere, care a mulţumit tuturor binefăcătorilor într-un mesaj postat pe facebook, Protopopiatul Bacău având cinstea de a fi nominalizat alături de marile companii donatoare. Mesajul este următorul:

„În contextul actual al pandemiei de COVID-19, desfăşurarea activităţii medicale a necesitat schimbări care să permită adaptarea la noile provocări în ceea ce priveşte diagnosticul şi tratamentul pacienţilor suspecţi COVID-19, crearea unor circuite funcţionale noi, care să împiedice infectarea celorlalţi pacienţi şi a personalului medical dar şi constituirea de stocuri consistente de materiale sanitare (măşti, mănuşi, combinezoane, viziere), dezinfectanţi şi dotarea cu aparatură specifică tratamentului pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Cadrele medicale din Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, alături de echipa de conducere adresează mulţumiri: Protopopiatului Bacău, SIF Moldova, AstraZeneca Pharma SRL, Zentiva Romania, Raiffeisen Bank Bacău, Smart Electro Distribution, Bisericii Adventiste, „Tehnologia Salvează România”, Expa Bob SRL, Cris-Cros Srl Bacău, Hecomin SRL şi A-E Electronics, ca semn de apreciere pentru donaţiile efectuate în sprijinul achiziţionării de aparatură medicala, materiale sanitare şi echipamente de protecţie. Toate acestea ne ajută in lupta pe care o purtăm cu toţii cu acest inamic invizibil, pandemia de COVID-19 şi ne conferă puterea ca în viitor să fim pregătiţi pentru a ajuta pacienţii în situaţii similare.

Mulţumiri speciale adresăm Companiei Dedeman SRL pentru sponsorizările consecutive cu paturi şi echipamente, dar şi pentru interesul de a ne sprijini în continuare”.

 

You may also like...