Sub oblăduirea Maicii Domnului la Biserica ”Precista” din Bacău

Sute de credincioși băcăuani au participat duminică, 10 august, la slujba Sfintei Liturghii oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul la Biserica ”Precista” din Bacău.
poze_icoana_precista_2

Curtea bisericii Precista din municipiul Bacău, ctitorită de Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt,  se dovedește a fi zilele acestea un loc de pelerinaj deosebit pentru creștinii din această urbe. Sutele de credincioși care se perindă zilnic prin fața sfintei icoane a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț au avut binecuvântatul prilej de a participa și la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, duminică – 10 august, în prezența uneia dintre cele mai iubite și apreciate icoane făcătoare de minuni din Moldova.

Păstrând tradiția acestor momente, creștinii prezenți la sărbătoarea de duminică s-au împărtășit de cuvântul duhovnicesc și de învățătură al ierarhului, care a apreciat încă o dată vocația duhovnicească deosebită a credincioșilor băcăuani. Tot în cadrul Sfintei Liturghii, părintele Ciobanu Adrian, consilier economic la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și preot slujitor la Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bacău, a fost hirotesit duhovnic de către Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul.

You may also like...